Solennitetssalen i Akademihuset

Solennitetssalen i Akademihuset i Åbo är en unik och historisk festlokal mitt i det gamla Åbo. Den över 200 år gamla nyrenoverade solennitetssalen i nyklassisk stil är den perfekta platsen för familjefester, till exempel bröllopsfester och födelsedagar, eller företagstillställningar.  Solennitetssalen är även en populär lokal för disputationsfester, så kallade doktorskaronkor. Solennitetssalen i Akademihuset lämpar sig utmärkt för konsertmusik; bäst passar akustiken för klassisk musik.

Då du väljer att ordna din fest i Akademihuset får du all service på köpet: vi erbjuder servering inklusive drycker, kärl, borddukar och serveringspersonal. Vi kan även sköta anmälningar och transporter. Vår yrkeskunniga personal står till ditt förfogande i alla detaljer som berör din tillställning.

Vill du se hur det ser ut i Akademihuset? Titta på 3D-bilderna:

Akademihuset är ett historiskt unikt objekt såväl i Åbo som i hela Finland. Byggandet inleddes under den svenska stormaktstiden och var under sin tid det mest omfattande civila byggnadsprojektet i det svenska kungariket. Akademihuset färdigställdes år 1815 och invigdes år 1817. Byggnaden ritades av arkitekt C.C. Gjörwell. I Akademihuset verkade den Kungliga Akademin i Åbo, där bland andra Elias Lönnrot, J.V. Snellman och Johan Ludvig Runeberg har studerat. I tiderna fungerade även Åbo hovrätt i utrymmet.

Ta kontakt eller lämna en offert.