Solennitetssalen

Solennitetssalen i Akademihuset i Åbo är ett unikt utrymme i nyklassisk stil och har beskrivits som landets vackraste festsal.

Festsalen i Akademihuset är lätt att anpassa enligt tillställningens natur. För konserter eller föreläsningar ryms stolrader för 300 personer medan 200 personer ryms vid långbord på en middagsbjudning. I utrymmet kan stolarna och borden placeras i flera olika formationer enligt kundens önskemål.

Salen är rektangulär till formen och den befinner sig i byggnadens mittaxel. Ingången till festsalen är från domkyrkosidan av byggnaden, via en vestibul. I salen kan man hitta många fina detaljer, till exempel en reliefserie som pryder väggen, ett vackert kassettak och ett dekorativt kalkstensgolv. Väggarna är täckta av röd-svart marmorimiterande stuck, stucco lustro. De bastanta kolonnerna i salen är huggna i granit från antingen Vårdberget eller Gertrudsbacken i Åbo. Det sägs att pelarna i Isakskatedralen i St Petersburg tillverkats med Akademisalens pelare som modell. I salen finns en fast, tredelad kateder eller talarstol.

På scenen i Akademihuset finns ljudåtergivning och vid behov fås av-teknik och tilläggsbelysning via våra samarbetspartners.

I hyran för salen ingår alltid en salvärdinna eller –värd som hjälper med arrangemangen under hela tillställningens gång. Vi tar även hand om slutstädningen av utrymmet. Därtill kan du som tilläggstjänst köpa placeringen av bord och stolar enligt din önskan.

Du kan beställa catering, kärl och dukning via oss, läs mer på vår catering-sida.

Lämna en offert