Juhlasali

Turun Akatemiatalon uusklassinen juhlasali on ainutlaatuisen juhlava tila, ja sitä on kuvailtu Suomen kauneimmaksi juhlasaliksi. 

Akatemiatalon juhlasalia on helppo muunnella tapahtuman luonteen mukaan. Tilaan mahtuu esimerkiksi konsertteihin tai puhetilaisuuksiin tuoliriveillä noin 300 henkilöä, ja pitkien pöytien ääressä pidettäville illalliselle noin 200 vierasta. Tilaan voidaan järjestää tuolit ja pöydät monin eri tavoin asiakkaiden toiveiden mukaan. Akatemiatalon lavalla on äänentoisto.

Juhlasali on muodoltaan suorakulmainen, ja se sijaitsee rakennuksen keskilinjalla. Sisäänkäynti saliin on Turun tuomiokirkon puolelta, eteishallin kautta. Salista löytyy paljon upeita yksityiskohtia, kuten seiniä koristava reliefisarja, kaunis ruusukekatto ja koristeellinen kalkkikivilattia. Seiniä peittää puna-mustaa marmoria jäljittelevä stukkopinta. Salista löytyvät kookkaat pylväät on veistetty joko Vartiovuoren tai Kerttulinmäen graniitista. Kerrotaan, että Pietarin Iisakin kirkon suuret pylväät on valmistettu Akatemiatalon pylväitä mallina käyttäen. Salissa on kiinteä, kolmiosainen puhujakoroke.

 

Jätä tarjouspyyntö